WOD

Iedere dag een nieuwe WOD (workout of the day). De WOD is een uitdagende groepsles van een uur waarbij cardio- en gymnastic-oefeningen worden gecombineerd met gewichtheffen.

Deze drie elementen komen in alle soorten en maten tijdens een WOD voorbij. Bij CrossFit draait het namelijk om gevarieerd trainen, met functionele bewegingen, onder hoge intensiteit en naar ieder sportniveau schaalbaar zijn. Hierdoor kan iedereen meedoen tijdens een WOD.

GO-WOD

Is ‘Go hard or go home’ jouw motto? Dan is de GO-WOD zeker iets voor jou

Reken op een HIIT-training met oefeningen met een kettlebell of dumbbell.

GO-WOD’s zijn langdurige workouts met hoge aantallen reps of rondes in combinatie met endurance oefeningen zoals bijvoorbeeld roeien en rennen. Je verbetert jouw conditie en werkt gelijktijdig aan een krachtig lichaam. Een ding is zeker, het is hoe dan ook een #sweatfest.

OLYMPIC WEIGHTLIFTING (OLY)

De Oly’s staan in het geheel in het teken van de Snatch en Clean & Jerk. De twee meest geliefde barbell-oefening onder CrossFitters.

Tijdens deze lessen focussen we ons op het verbeteren van de techniek en doen we verschillende ondersteunende (kracht)oefeningen om de techniek zo optimaal als mogelijk te maken. Tijdens de Oly wordt de gehele oefening in delen gehakt, zodat je gericht aan de verschillende posities van de oefening kunt werken en jouw techniek leert verbeteren.

OLYMPIC WEIGHTLIFTING BEGINNERS

Ben jij net gestart met CrossFit en wil jij op een rustig tempo kennis maken met de Clean & Jerk en Snatch? Dan is Oly voor beginners de perfecte les voor jou.

Tijdens Oly voor beginners maak je kennis met twee van de meest gecompliceerde oefeningen binnen CrossFit. De Snatch en Clean & Jerk. Tijdens de lessen doorlopen we alle segmenten van de oefening en is er voldoende tijd en ruimte om gewend en bekend te raken met de complexiteit van de bewegingen. Voor ieder segment binnen de Snatch en Clean & Jerk doen we verschillende oefeningen waardoor je gewend en bekend raakt met de verschillende posities, de transitie van de bar, spanning en ontwikkel je de nodige snelheid en coördinatie om de Snatch en Clean & Jerk veilig en gecontroleerd uit te voeren.

GYMNASTICS

Wil jij werken aan gymnastic skills zoals een pull-up, de handstand of wil je toewerken naar een perfecte muscle-up? Doe dan mee aan onze gymnasticlessen.

Gymnastic is een belangrijk onderdeel bij CrossFit. Het beïnvloedt onder andere de algehele fitness en helpt bij het ontwikkelen van behendigheid, coördinatie, flexibiliteit, kracht en snelheid. Tijdens onze gymnasticlessen richten we ons op de basisprincipes van gymnastics. We leren je gecontroleerd jouw lichaam te bewegen en helpen bij het vergroten van de nodige kracht en bewegingsbereik (mobiliteit) die nodig zijn om bijvoorbeeld een pull-up, (bar)muscle ups, toes to bar, handstand push-ups te doen tijdens de WOD’s.

POWER HOUR

Wil jij sterker en meer kunnen deadliften, squaten of bench pressen?

Dan is Power Hour bij CrossFit Nultien een absolute aanrader.

Tijdens Power Hour werk je aan de hand van een persoonlijk en op maat gemaakt trainingsschema om sterker te worden en zwaarder gewicht te liften.

POWERLIFTING

Deadlifts, bench presses en zware squats, maar dan gecombineerd met Strongmen oefeningen.

Denk bijvoorbeeld aan het optillen en dragen van vreemde objecten zoals een zware yoke of Atlas stones.

MOBILITY

Verbeter jouw flexibiliteit en mobiliteit tijdens de mobility-les.

De ideale aanvulling op jouw trainingsschema.

Tijdens de mobility les doe je verschillende rek- en strekoefeningen waarmee je jouw lichaam los en soepel maakt. Dit draagt bij om blessures te voorkomen en vergroot je jouw ‘bewegingsvrijheid’ tijdens de workout.

OPEN GYM

Wil je WOD’s afwisselen met een individuele training? Dan is een uur in onze OPEN GYM ideaal.

Tijdens de OPEN GYM kun je werken aan “goats” (oefeningen waar je moeite mee hebt), een techniek training doen, een kwalificatie WOD opnemen voor een competitie of gewoon gezellig trainen met je gymbuddy’s. Dat is helemaal aan jou!